Financieren in de geitenhouderij 28 oktober 2014

Financieren in de geitenhouderij, wat kan er wel? En: Waar een wi(e)l is, is een weg!

Deze avond was een samenwerking van onze Geitenstudieclub met de Rabobank.

Clemens van der Aa (sectormanagement Food & Agri Rabobank) en Jaap Bresser (cabaratier) gaven een interessant programma. Dat dit onderwerp leeft onder de leden was te merken aan een volle grote zaal te Oirschot, waar zo’n 120 geitenhoud(st)ers en sponsoren kwamen kijken en luisteren.

geitenpresentatie Oirschot Studieclub okt 2014

Clemens had goed nagedacht over de vraag “financieren, wat kan er wel?” Hij kwam tot de conclusie dat hij toch enigszins verbaasd was over deze vraagstelling. Financieringen zijn zeker wel mogelijk, wanneer er een goed plan ter grondstelling ligt. De belangrijkste zaken: 1. de ondernemer 2. de reserveringscapaciteit 3. Gewenste / gevraagde eigen vermogenssituatie is verhoogd van 20 naar 25%. Zijn presentatie kun je via bovenstaande link bekijken.

Een cabaretier op een studieavond? Jazeker! Een stukje persoonlijke ontwikkeling kwam hier goed aan de orde. Jaap Bresser vertelde aan de hand van voorbeelden uit zijn leven hoe je als individu (of als ondernemer) het verschil kunt maken. Een ludiek voorbeeld van de glazenwassers van een Amerikaans kinderziekenhuis gaf aan, hoe je van de minste dag (of klus) van het jaar, de leukste kunt maken.

Jaap bracht ons een avondje lachen met zijn humor, maar zijn vertellingen van momenten uit zijn leven zorgden ervoor dat je soms ook een speld kon horen vallen. Een waardevol optreden om mee te maken!

Comments are closed.